Home Δίπλωμα Οδήγησης Συχνες Ερωτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις για το δίπλωμα PDF Εκτύπωση

faq-syxnes-erotiseis

Πόσο κοστίζει το δίπλωμα οδήγησης;

Αυτό εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες όπως,  η περιοχή που βρίσκεται η σχολη οδηγων (δηλαδή τι ανταγωνισμός υπάρχει), το ποσο καλά κάνει κάποιος την δουλειά του (αν όντως την κάνει καλά θα έχει την απαίτηση και να την πληρωθεί), την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά κλπ.

Σε ποιά ηλικία μπορώ να βγάλω δίπλωμα;
Δίπλωμα μηχανής ή αυτοκινήτου μπορείς να βγάλεις όταν έχεις κλείσει το 18ο έτοςτης ηλικίας σου. Απο τα 16 μπορείςνα βγάλεις δίπλωμα για μοτοποδήλατο (παπακι μέχρι 50cc). ΠΡΟΣΟΧΗ θα πάρετε κληση άν οδηγείτε μοτοποδήλατο (παπακι) "φτιαγμένο-πειραγμένο" με μεγαλύτερα κυβικά (72cc , 100cc κλπ)

Πόσα μαθήματα πρέπει να κάνω;
Τόσο για τα θεωρητικά όσο και για ταπρακτικά μαθήματα έχουν θεσπιστεί ελάχιστα υποχρεωτικά μαθήματα. Θα βρείτε τις ώρες στην ενότητα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΔΗΓΩΝ.

Πόσο χρόνο θα χρειαστώ;
Ο χρόνος εξαρτάται απο το πόσο συχνά θα κανετε τα μαθήματα. Πάντως η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν πρέπει να γίνονται τα μαθήματα με "ταχύρρυθμη εκπαίδευση", διότι πρέπει να αφήνουμε χρόνο στον εαυτό μας να εμπεδώσει το κάθε μάθημα.

Σε πόσο καιρό θα βγάλω το δίπλωμα;
Ο χρόνος εξαρτάται απο το πόσο συχνά θα κανετε τα μαθήματα. Πάντως η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν πρέπει να γίνονται τα μαθήματα με "ταχύρρυθμη εκπαίδευση", διότι πρέπει να αφήνουμε χρόνο στον εαυτό μας να εμπεδώσει το κάθε μάθημα.

Πως και που γίνονται τα μαθήματα;
Τα θεωρητικά γίνονται στους χώρους ΚΕΘΕΥΟ των σχολών οδηγών. Τα πρακτικά γίνονται αρχικά μαθήματα σε δρόμου με μικρή κυκλοφορία και στην συνέχεια σε όλους τους δρόμους της πόλης και αυτοκινητόδρομους.

Θέλω να ξεκινήσω μαθήματα όσο το δυνατόν το γρηγορότερο. Τι χρειάζομαι;
Καταρχήν, για να έχει δικείωμα εκπαίδευσης ο υποψήφιος οδηγός θα πρέπει να εκδοθεί δελτίο εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίου οδηγού ΔΕΕ. Και στην συνέχεια να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον τα υποχρεωτικά μαθήματα.

Πώς γίνονται τα θεωρητικά μαθήματα;
Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται στους χώρους ΚΕΘΕΥΟ των σχολών οδήγησης μετα εποπτικά μέσα.

Ποιές μέρες γίνονται οι εξετάσεις;
Στις μεγάλες πόλεις γίνονται κάθε μέρα εξετάσεις και ξεκινούν στις 15.00 Σε μικρότερες πόλεις γίνονται εξετάσεις με μικρότερη συχνότητα.

Ποιές ώρες γίνονται τα μαθήματα;
Για τα θεωρητικά βγαίνει προγραμμα (συνήθως εβδομαδιαίο) απο το ΚΕΘΕΥΟ. Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται συνήθω τις ώρες που βολεύει τον μαθητή (χωρίς να ξεχνάμε την οδήγηση τη νύκτα).

Χρειάζεται να παρακολουθήσω τη θεωρία;
Οπωσδήποτε, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν τα υποχρεωτικά μαθήματα, η μεταφορά γνώσης απο τον έμπειρο εκπαιδευτή είναι αναντικατάστατη.

Γίνεται μάθημα και με υπολογιστή;
Εκτός της υποχρέωσης για εξοικίωση με τον Η/Υ, υπάρχουν εκπαιδευτικά προγράμματα που συμπληρώνουν την θεωρητική εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών.

Έχω ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι μπορώ να δανειστώ το πρόγραμμα;
Βεβαίως, θα σας το προμηθεύσει ο εκπαιδευτής σας, ή θα το κατεβάσετε απο το ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ώστε να εξοικιώνεστε περισσότερο με την διαδικασία θεωρητικής εξέτασης.

Τα σήματα είναι δύσκολα, δουλεύω και δεν μπορώ να τα μάθω. Υπάρχει άλλος τρόπος;
Κατ' αρχήν η θεωρητική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και σίγουρα θα βρείτε κάποια ώρα ή ημέρα να παρακολουθήσετε τα μαθήματα του εκπαιδευτή σας. Όσο για τις διάφορες φήμες για άλλους τρόπουςκαλό θα είναι να σκεφθείτε πρώτα την ΖΩΗ σας και την ΖΩΗ των υπολοίπων.

Δεν διαβάζω καλά ελληνικά, πως θα μάθω τα σήματα;
Η θεωρητική εξέταση γίνεται και σε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΡΩΣΙΚΑ, ΑΛΒΑΝΙΚΑ και πρόσφατα έχει θεσπιστεί και η εξέταση με ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οπότε θα βρείτε τρόπο να τα μάθετε.

Εάν κοπώ τι γίνεται;
Δίνετε εξετάσεις μετά απο μια εβδομάδα.

Ισχύει η φήμη ότι μόνο με "πλάγιους" τρόπους παίρνει κανείς δίπλωμα;
Όπως γνωρίζετε σε όλους τους κλάδους υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα.  Αυτό όμως δεν σα εμποδίζει να εκπαιδευτείτε σωστά και να αποκτήσετε την άδεια οδήγησης (το δίπλωμα).

Σε πόσο καιρό εκδίδεται το δίπλωμα οδηγησης;
Οι άδειες οδήγησης (τα διπλώματα ) εκδίδονται πλέον απο την διεύθυνση διαβατηρίων της αστυνομίας. Συνήθως σε 15 - 20 ημέρες απο την ημέρα εξέτασης έχει εκδοθεί.

Μπορώ να έχω ένα βιβλίο με τις ερωτησεις για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας;
Προφανώς θέλετε να έχετε ένα βιβλίο που να έχει μόνο τις ερωτήσεις που θα εξεταστείτε. Το υπουργείο εκδίδει βιβλίο που δίνει (οχι δωρεαν) για την αντίστοιχη κατηγορία που θα εξεταστείτε. Μέσα σε αυτό υπάρχουν θεωρία και ερωτήσεις για κάθε ενότητα εκπαίδευσης.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ


 

Προτείνουμε :

ΠΕΝΤΑΛ για

Εκπαιδευτικά Οχήματα

bediening

 

Φιλοξενία Ιστοσελίδων

QNETworking

 

Σχεδίαση Ιστοσελίδων

i-LAB

 

Φωτογράφηση

Βίντεο-Μοντάζ

i-Photo

 

Δείτε επίσης...